نگرانی صادرکنندگان فولادی از فاصله قیمتی دلار نیمایی و آزاد

نگرانی صادرکنندگان فولادی از فاصله قیمتی دلار نیمایی و آزاد

یک فعال صنعتی فولادی، فاصله قیمتی دلار سامانه نیمایی با دلار آزاد را برای فعالان اقتصادی و صادر کنندگان نگران کننده عنوان کرد.

* نگرانی صادرکنندگان فولادی از فاصله قیمتی دلار نیمایی و آزاد

جهاندار شکری با اشاره به نگرانی یک هفته اخیر فولادسازان وصادرکنندگان محصولات فولادی درباره تعهدات ارزی افزود: براساس بخشنامه تعهدات ارزی بانک مرکزی که طبق آن باید ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات محصولات فولادی در سامانه بانک مرکزی موسوم به نیما درج شود.

وی با بیان اینکه اگر صادرکنندگان راحت تر بتوانند ارز حاصل از فروش محصولات خود را در بازار عرضه کنند به تعادل قیمتی ارز کمک موثری خواهد کرد، ادامه داد:

با ورود ارزهای حاصل از صادرات انواع محصولات و کالاها مسلما قیمت‌ ارز واقعی تر خواهد شد

مدیرعامل ذوب‌آهن بیستون کرمانشاه با اشاره به آخرین بخشنامه وزارت صمت و گمرک تصریح کرد:

براساس این بخشنامه، ارز حاصل از صادرات فقط باید در سامانه نیما به فروش برسد که این مسئله موجب ایجاد مابه التفاوت هشت و نه هزار تومانی ارز نیمایی با بازار ازاد شده است در حالی که تا پیش از این، وجود بازار متشکل ارزی این تفاوت را به حداقل رسانده بود و مدیریت بازار و تولید در شرایط حاضر با ارز ۳۸ و ۳۹ هزار تومانی نگران کننده شده است.

شکری با بیان اینکه صادرکنندگان نمی توانند قیمت محصولات فولادی خود را برای صادرات افزایش دهند، اظهار داشت:

کشورهای هدف صادراتی ما از سالیان قبل، عوارض و تعرفه صادراتی بر روی محصولات فولادی و کالاهای ایرانی گذاشته اند که موجب از بین رفتن رقابت صادرکنندگان ما با صادرکنندگان دیگر کشورها شده است و فعالان صادراتی مجبورند قیمتی که به طرف خارجی می‌دهند، با توجه به وضع عوارض کشور وارد کننده محصولات فولادی ایران باشد. لذا  جایی برای کاهش قیمت محصولات فولادی باقی نمی ماند و وقتی محصول صادراتی ما با دلار ۲۹ هزار تومانی به فروش می رسد و دلار بازار آزاد ۳۹ هزار تومان معامله می‌شود، نمی‌توانیم کالای ۵۰۰ دلاری را ۵۳۰ دلار به فروش برسانیم.

وی با انتقاد از شکاف قیمتی ارز بین بازار نیما و آزاد، گفت:

صادرکنندگان و فعالان تجاری جایی برای تحرک و رقابت در بازارهای صادراتی ندارند که البتخ موضوعی مهم و نگران کننده برای صادرکنندگان و صادرات به حساب می آید و امیدواریم با شفاف سازی در این زمینه و ادامه دار شدن بازار متشکل ارزی، شرایط بهبود یابد و این چالش برای صادر کنندگان رفع شود.