در سولهها، شبه سولهای است که توسط رفتر به یک سوله اصلی یا ساختمان متصل میشود. به لینتو «بچه سوله» نیز گفته میشود و به سوله اصلی که بچه سوله به آن متصل میشود، «سوله مادر» گفته میشود. لینتو علاوهبر اینکه موجب تفکیک و جداسازی فضا و افزایش کارایی سوله شده، باعث کاهش بار وارد بر سوله مادر نیز میشود. اگر به واژه «بچه» و «مادر» در مورد سوله توجه کنیم، متوجه خواهیم شد که لینتو به سازه اصلی وابسته است و به آن تکیه کرده است. واژه «lean» در انگلیسی نیز به معنی «تکیه کردن» میباشد. پس اساساً لینتو زمانی تعریف میشود که یک سازه اصلی یا سوله مادر وجود داشته باشد. تنها مرز بین سازه اصلی و بچه سوله، دیوار جانبی سازه اصلی است.
- لینتو
طراحی و احداث لینتو در 5 مدل کلی کاربرد دارد. لینتوها با سقف تخت (مسطح) یا شیبدار بکار میروند. اگر سقف آن شیبدار باشد، به 4 مدل تقسیم میشود. اگر لینتو در یک طرف سازه اصلی ساخته شود، به آن لینتو «یکطرفه» و اگر در دو طرف سازه اصلی ساخته شود، به آن لینتو «دوطرفه» گفته میشود. اگر سقف بکار رفته دارای یک شیب باشد، به آن «تک شیب» و اگر دارای دو شیب باشد، به آن «دو شیب» گفته میشود. در شکل زیر انواع لینتو قابل مشاهده است که انتخاب هر نوع از آنها وابسته به نظر کارفرما، فضای مورد نیاز و کاربری تعریف شده آن است.
شکل 21-
لینتو یا بچه سوله دارای ویژگیهایی است که به شرح زیر است:
- مصالح بکار رفته در ساخت لینتو مشابه ساختمان اصلی یا سوله مادر است.
- حتماً یک دیوار مشترک با سازه اصلی دارد.
- ابعاد آن حداکثر 60 درصد سوله مادر است و اگر از این مقدار بیشتر باشد، سوله دوقلو گفته میشود.
نکته: گزینش سقف لینتو بهصورت شیبدار یا مسطح بستگی به شرایط پروژه دارد اما نوع شیبدار آن کاربردیتر است. همچنین لینتو میتواند با یا بدون دیوارهای جانبی در نظر گرفته شود.
توجه: افزودن لینتو به ساختمان اصلی در هر زمانی حتی بعد از احداث ساختمان اصلی امکانپذیر است، اما باید دقت داشت که با کسب اجازه نظام مهندسی باشد. پس کارفرمایان میتوانند ساخت لینتو را همزمان با احداث ساختمان اصلی برنامهریزی کنند و یا اینکه ساخت آنرا به آینده موکول کنند.
لینتو کاربردهای زیادی در صنعت دارد. یکی از کاربردهای مهم لینتو، تفکیک فضای کاری است. در این حالت لینتو فضایی را جدا از فضای اصلی فراهم میکند تا از بروز خطرات جلوگیری کند و یا باعث افزایش کارایی شود. برای مثال در یک کارخانه لازم است جهت جلوگیری از بروز خطرات احتمالی، قسمتی از خط تولید جدا از بخشهای دیگر باشد. در این حالت، فضای لینتو برای آن قسمت اختصاص مییابد.
در نتیجه کل خط تولید با خطر مواجه نیست و ایمنی افزایش پیدا میکند. از لینتو برای انبارداری، ذخیره مواد اولیه و محصول نهایی نیز استفاده میشود. یکی دیگر از کاربردهای لینتو، کاربری پارکینگ است که برای پارک خودروهای موجود در محوطه کار استفاده میشود. نتیجه میگیریم که اگرچه لینتو دارای مساحتی کم نسبت به سازه اصلی است، اما عدم وجود آن میتواند بازدهی و ایمنی کار را کاهش دهد و وجود آن میتواند کاربردهای جانبی نظیر انبارداری و پارکینگ را به سازه اضافه کند