جدول وزنی ورق روغنی یا جدول اشتال ورق روغنی یک استاندارد ابعادی و وزنی است که با استفاده از آن می توان وزن مقاطع فولادی را تعیین کرد. وزن مقاطع فولادی از هم ترین عوامل تعیین کننده قیمت آنها است.
با داشتن ابعاد یک قطعه مانند طول، عرض و ارتفاع و استفاده از جدول وزنی، وزن آن قطعه قابل تشخیص است.
جدول وزنی به خصوص در ساختمان سازی اهمیت دارد. یکی از پارامترهای مهم در طراحی سازه ها، وزن سازه است. اشتباه در محاسبه وزن مقاطع می تواند سبب خسارات سنگین شود به همین علت مهندسین سازه از جدول وزنی مقاطع فولادی در محاسبات و طراحی بسیار استفاده می کنند. علاوه بر نکات فنی و طراحی، وزن مقاطع مختلف در هزینه تمام شده اثرگذار است. اشتال نام آلمانی فولاد(steel) است. نخستین بار جدول وزنی مقاطع فولادی توسط یک مهندس آلمانی تدوین شد و به همین علت به نام جدول اشتال شناخته شده است.
ورق روغنی
ورق روغنی از نورد سرد بیلت تولید می شود. در این فرایند ضخامت اسلب بدون پیش گرم شدن توسط عبور از غلتک هایی کاهش می یابد. علت نامگذاری این ورق، سطح براق و روغنی مانند آن است. حین نورد سرد کیفیت سطحی ورق افت نمی کند و سطح ظاهری ورق براق درخشان است. به دلیل زیبایی ظاهری در ساخت محصولاتی که در معرض دید قرار دارند کاربرد دارد. از کاربردهای ورق روغنی می توان به ساخت بدنه اتومبیل، لوازم خانگی و رادیاتورسازی اشاره کرد.
ورق روغنی در انواع مختلفی تولید می شود. ورق معمولی St12، ورق نیمه کششیSt13 ، ورق فوق کششی St14، ورق لعاب پذیر EK2 و ورق ضدسایش QSTE انواع مختلف ورق روغنی هستند که در صنایع مختلف بسته به نوع محصول نهایی به کار برده می شوند.
وزن ورق روغنی حاصل ضرب حجم ورق در چگالی آهن است. حجم ورق از ضرب طول در عرض در ارتفاع آن محاسبه می شود. چگالی آهن حدودا 7.85 گرم بر سانتی متر مربع است (ممکن است عدد چگالی آهن تغییر کند).
حاصل این معادله وزن ورق برحسب گرم است که با تقسیم آن بر 1000 وزن ورق روغنی بر حسب کیلوگرم محاسبه می شود. اطلاعات جدول وزنی ورق
روغنی از این روش تکمیل می شود.
جدول وزن ورق روغنی