کاهش قیمت فلزات کلیدی در سال ۲۰۲۳
قیمت فلزات کلیدی در سال ۲۰۲۳ کاهش خواهد یافت اما رشد فزاینده انتقال انرژی باعث افزایش تقاضا نسبت به عرضه و افزایش قیمت فلزات در سال های آینده خواهد شد.
* بررسی چشم انداز قیمت فلزات کلیدی در سال ۲۰۲۳
چشم انداز ۲۰۲۳ نشان می دهد که میزان انتقال انرژی با سرعت بالا رفته و این امر به بازارهای فلزات کلیدی کمک می کند تا بر مشکلات اقتصادی غلبه کنند. باید توجه داشت که در بازارهای فلزات کلیدی، در سال های آینده تقاضای فزاینده از عرضه پیشی خواهد گرفت.
فعالان بازار اعلام کردند بر اساس گزارش جدید وب سایت S&P Global که در روز دوشنبه (۷ نوامبر) منتشر شد، قیمت کالاها به ویژه برای فلزات کلیدی توسط طوفان هایی که اقتصاد جهانی را در سال ۲۰۲۳ تحت تاثیر قرار می دهند، متضرر خواهند شد، اما باید توجه داشت که قیمت این کالاها در بلند مدت به خوبی افزایش خواهند یافت، زیرا انتقال انرژی به سرعت ادامه دارد. بررسی ها نشان داد چشم انداز تاسیسات برق، گاز طبیعی و آب که به تازگی منتشر شده است، بخشی از مجموعه گزارش چشم انداز ۲۰۲۳ مربوط به وبسایت Big Picture S&P Global Market Intelligence است.
معامله گران در روز دوشنبه (۷ نوامبر) گزارش دادند با توجه به قانون کاهش تورم که اخیراً تصویب شد، ظرفیت تولید انرژی تجدید پذیر ایالات متحده در سال های آتی حدود ۱۵۰ گیگاوات افزایش خواهد یافت و تقاضای خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۲۶ در سطح جهانی به صورت سالانه حدود ۳۰ درصد رشد خواهد کرد. در نتیجه تقاضا برای فلزات اساسی از جمله مس، لیتیوم، کبالت و نیکل در سال های آینده افزایش چشمگیری خواهد یافت. باید توجه داشت که چشم انداز مربوط به سال ۲۰۲۳ هم شامل افزایش تقاضا در بخش های آب و برق ایالات متحده و انرژی های تجدیدپذیر و همچنین بازارهای جهانی فلزات است.
ریچارد سانسوم، مدیر تحقیقات S&P Global Commodity Insights در مورد چشم انداز انرژی اظهار کرد:
قانون کاهش تورم (IRA) چشم انداز خوبی برای توسعه انرژی های تجدید پذیر در ایالات متحده ارائه می کند. این در حالی است که انتقال انرژی در بیشتر نقاط جهان باعث خواهد شد که در سال های آینده تقاضا برای مواد خام کلیدی مانند لیتیوم، نیکل و مس از عرضه در ایالات متحده فراتر رود.
با توجه به یافته های کلیدی از گزارش ریچارد سانسوم می توان انتظار داشت که قانون کاهش تورم (IRA) در سال های آینده ۱۵۰ گیگاوات ظرفیت اضافی انرژی های تجدیدپذیر را در ایالات متحده افزایش دهد و از پروژههای بادی، خورشیدی و ذخیره سازی حمایت کند.
معامله گران در روز دوشنبه (۷ نوامبر) گزارش دادند قانون کاهش تورم (IRA) در زمانی تصویب شده است که شرکت ها با تلاقی چالش برانگیز رویدادهای طبیعی با شرکت های آب و برق از طریق عواملی مانند دوره طولانی هزینه های تهاجمی برای زیرساخت ها، تأثیرات ماندگار همه گیری COVID-19، رویدادهای آب و هوایی مکرر و شدید، مواجه هستند. بررسی ها نشان داده جنگ در اوکراین و افزایش نرخ بهره و تورم ا جمله عواملی است که سطوح فعالیت دولت ها را هدایت می کند.
به نقل از چندین منبع خبری، انتظار می رود قوانین فدرال که برای حمایت از طرح های کربن زدایی طراحی شده است، در سال های آتی علاقه قابل توجهی را از سوی سرمایه گذاران برق جلب کند. اما باید توجه داشت که حمایت نظارتی، در قالب بازدهی کافی از حقوق صاحبان سهام و فرصت های بازیابی هزینه های فراوان در صنایع تولید برق، برای اطمینان از ادامه جریان سرمایه به سمت سازمان ها ضروری است.
وب سایت S&P Global Commodity Insights در روز دوشنبه (۷ نوامبر) اعلام کرد با توجه شرایط اقتصادی جهانی، قیمت کالاهای صنعتی در سال ۲۰۲۳ به طور متوسط کمتر از سال ۲۰۲۲ خواهد بود. به عنوان مثال قیمت مس در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ با کاهش سالانه ۷ درصدی و قیمت لیتیوم با کاهش سالانه ۳۳ درصدی مواجه خواهد شد.
تحلیل گران بازار در روز دوشنبه (۷ نوامبر) اعلام کردند رشد فزاینده انتقال انرژی و تقاضای خودروهای الکتریکی برای تولید باتری و مواد کلیدی به این معنی است که میزان مصرف از توانایی صنعت معدن برای افزایش عرضه پیشی می گیرد و منجر به کسری کالاها در اوایل سال ۲۰۲۴ خواهد شد. پرداختن به نگرانی های ESG (عوامل زیست محیطی ، اجتماعی و حاکمیت شرکتی) نیاز به تطبیق بین همه ذینفعان دارد زیرا توسعه معادن جدید برای تحقق این اهداف ضروری می باشد.
فعالان بازار در روز دوشنبه (۷ نوامبر) گزارش دادند قیمت های بالای فلزات با شروع سال ۲۰۲۲ به افزایش ۱۶ درصدی بودجه اکتشاف جهانی در این سال کمک کرد، اما باید توجه داشت که سرمایه گذاران از آن زمان به دلیل کاهش قیمت فلزات از شرکت های معدنی دوری کردند. اگر این روند ادامه یابد، S&P Global Market Intelligence انتظار کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی بودجه اکتشاف جهانی برای سال ۲۰۲۳ را دارد.